Elever på byggepladsen

For at skabe interesse for byggefaget har Aut. Thermofloc isolatør Fynsk & Søn A/S skabt to lærerige dage for eleverne i 8.klasse på Nørreskovskolen i Guderup.

Skrevet d. 2 september 2013
Senest opdateret d. 14 april 2016

Med tommestokken ud i det virkelige liv...

 Eleverne fra 8. klasse i Nørreskov-skolen i Guderup på Als, skifter i to dage penalhus og bøger ud med parcelhus og tommestok.

 

I samarbejde med Sønderborg Vækstråd og Nørreskov-skolen i Guderup, har den nordalsiske byggevirksomhed Fynsk & Søn A/S indgået en aftale om, at man over to dage vil omsætte temaet ”Elever på arbejdspladsen” fra teori til praksis.

 

Det er lærer Lilian Lykke, der i samarbejde med erhvervskonsulent Steen Bielefeldt fra Sønderborg Vækstråd og direktør Bjarke Fynsk fra byggevirksomheden Fynsk & Søn A/S i Nordborg, der udgør triumviratet bag initiativet, og det er 8. klasse fra Nørreskov-skolen i Guderup, der er blevet udvalgt til at løse de praktiske opgaver ude på arbejdspladsen. Og arbejdspladsen er to forskellige parcelhusejere, hvor den ene skal have efterisoleret hulmuren i sin villa medens den anden skal have foretaget efterisolering af loftet i sin ejendom med Thermofloc borfri papirisolering.

 

Hele processen vil strække sig over to dage, hvor eleverne på første dagen, mandag den 18. april sammen med Lilian Lykke af Bjarke Fynsk og isolatør Eli Krogh på det teoretiske plan bliver sat ind i metoder til, hvorledes man beregner omfanget af materialeforbruget i en given sag og hvor lang tid, man skal beregne, at et job tager at udføre. Herefter begiver hele klassen sammen med de tre voksne sig ud på de to adresser, hvor opgaverne skal udføres, og efter aftale med de to forskellige parcelhusejere, går eleverne nu i gang med opgaven at måle op og beregne materialeforbrug efter de metoder, de tidligere på dagen er blevet undervist i.

 

Den følgende dag, tirsdag den 19. april går arbejdet i gang på de to adresser. I hulmuren i den ene villa skal bores huller og indblæses Thermofloc papirisolering, og på loftet i det andet hus, skal der blandt andet hæves en gangbro, indkapsles en loftslem og monteres vindplader mellem spærene forinden der ligeledes skal efterisoleres med Thermofloc papirisolering. Alt sammen noget, som eleverne skal være med til, og hvis sigte det er, at åbne deres øjne for en spændende fremtid i byggebranchen.

For nærmere info kontakt Direktør Bjarke Fynsk på bjarke@fynsk.as
eller tlf. 40 92 80 78.

Se www.als-papirisolering.dk  for yderligere information.